Scampi met appel en Ricard

 

Voor 2 personen:

10 12 scampi

1 appel

1 sjalotje, fijngesnipperd

1 teentje look

dl Ricard

peper & zout

bakboter

mespunt kerriepoeder

mespunt cayennepeper

2,5 dl (light)room

1 2 koffielepels gesnipperde peterselie

 

 

scampi pellen en darm verwijderen

 

appel in brunoise snijden (in kleine blokjes)

 

sjalot en look in de boter stoven, appelstukjes toevoegen en flamberen met de Ricard (niet onder de dampkap!)

 

room toevoegen, kerriepoeder, cayenne en peper & zout, en alles nog een paar minuutjes verder laten stoven (niet te lang, de appeltjes mogen geen moes worden)

 

in een andere pan scampi gaarbakken, kruiden met peper, zout en een snuifje kerriepoeder

 

uit de pan nemen en bij de roomsaus doen, alles nog eens goed warm laten worden

 

gesnipperde peterselie over strooien en opdienen met stokbrood

 

 

Recepten