Scampi met dragonsaus

 

Voor 4 personen:

Scampi (aantal naar keuze)

1 gesnipperd sjalotje

3 eetlepels ketchup

peper & zout

bakboter(of olijfolie)

2,5 dl (light)room

2 eetlepel fijngesnipperde dragon

1 koffielepel gele currypasta

 

 

scampi pellen en darm verwijderen

 

gesnipperde sjalot zachtjes stoven in een pan met bakboter of olijfolie

 

scampi toevoegen en gaarbakken (2 min langs elke kant voor grote scampi)

 

kruiden met peper en zout

 

uit de pan nemen, room in de pan doen, samen met de ketchup, dragon en currypasta; flink roeren

 

scampi opnieuw in de pan doen en goed warm laten worden

 

over warme borden verdelen en opdienen met een minibroodje en een goed gekoelde droge witte wijn

 

(indien gewenst kan dit gerecht ook geserveerd worden met basmati-rijst en een warm schijfje ananas, eventueel gegrild)

 

Recepten