Scampi met fijne groentjes en dragon

 

voor 4 personen:

 

24 gepelde scampi

200 gr fijne groetenreepjes (bvb Colruyt diepvries)

2 dl light room

1 dl droge witte wijn

2 dl groentebouillon

1 eetlepel tomatenpuree

2 eetlepels ketchup

een paar blaadjes verse dragon

koffielepel hot chili puree (delhaize)

1 teentje knoflook

olijfolie om te bakken

p & z

 

begin met de saus:

 

groenten stoven in olijfolie, samen met de geperste look; kruiden met peper en zout

 

wijn en bouillon toevoegen en in de kook laten komen

 

tomatenpuree en ketchup toevoegen, goed roeren en room toevoegen

 

chilipuree bijdoen en de saus lichtjes laten inkoken

 

tot slot de gesnipperde dragon onderroeren

 

net voor het serveren:

 

scampi bakken in olijfolie, kruiden met p&z

 

wanneer de scampi bijna gaar zijn de saus in de pan gieten en alles door en door warm laten worden

 

op verwarmde borden of kommetjes scheppen en serveren met stokbrood of ciabatta en een goed gekoelde droge witte wijn

 

Recepten