Tartaar van verse tonijn met een sausje van gember en limoen

 

Voor 2 personen

 

200 gr zeer verse tonijn

sap van Ĺ limoen

een flinke scheut olijfolie

1 klein sjalotje, zeer fijngesnipperd

1 eetlepel fijngesnipperde peterselie

een paar blaadjes rucola

zwarte peper

zeezout

 

als bordversiering:

een paar kerstomaatjes en scheutjes naar keuze

fleur de sel of grof zeezout

toastbrood

 

voor het sausje:

2 eetlepels zure room

2 koffielepels gembersiroop

peper en zout

1 mespunt gemberpoeder

1 lookteentje(geperst)

sap van ľ limoen

 

begin met het sausje: alle ingrediŽnten mengen en koel wegzetten

 

de verse tonijn zeer fijn snijden (bij voorkeur met de hand, niet met een elektrische cutter)

(niet langer dan nodig uit de koelkast laten)

 

alle ingrediŽnten (behalve de rucola) onder de fijngesneden tonijn roeren (voorzichtig met het limoensap, de bereiding mag niet te zuur worden)

 

max Ĺ uurtje laten marineren

 

rucola op individuele borden schikken (ongeveer de grootte van het ringetje)

 

hierop met behulp van het ringetje de tonijntartaar op borden dresseren, samen met en paar korrels grof zeezout of fleur de sel

 

borden versieren met kerstomaatjes, scheutjes en een streepje saus

 

opdienen met warme toast

 

Recepten