Tartaar van verse zalm

 

Voor 2 personen

 

200 gr zeer verse zalm

sap van Ĺ limoen

Ĺ sjalotje, zeer fijngesnipperd

1 koffielepeltje rode peperbolletjes

2 ŗ 3 koffielepels verse fijngesnipperde dille

zwarte peper

zeezout

 

als bordversiering:

een paar kerstomaatjes en scheutjes naar keuze

fleur de sel of grof zeezout

toastbrood

 

voor het sausje:

15 ml light room

1,5 koffielepel geraspte mierikswortel

peper en zout

 

de verse zalm zeer fijn snijden (bij voorkeur met de hand, niet met een elektrische cutter)

(niet langer dan nodig uit de koelkast laten)

 

alle ingrediŽnten onder de fijngesneden zalm roeren (voorzichtig met het limoensap, de bereiding mag niet te zuur worden)

 

max Ĺ uurtje laten marineren

 

alle ingrediŽnten voor het sausje mengen en koel wegzetten

 

met behulp van een ringetje de zalmtartaar op individuele borden dresseren, samen met en paar korrels grof zeezout of fleur de sel

 

borden versieren met kerstomaatjes, scheutjes en een streepje mierikswortelsaus

 

opdienen met warme toast

 

Recepten